Mount Otis ten zuiden van Havre – Big Sky Walker

Excuses.
Het is een tijdje geleden dat ik een nieuw avontuur heb gepost – ik heb veel gewandeld, maar ik bleef redelijk dicht bij Hays, en deed vooral wandelingen die ik al op deze blog heb genoemd. Ik geef nog steeds les op de middelbare school en ik ben onlangs begonnen met een boogschietprogramma op Hays-Lodge Pole High School – beide hebben me op een leuke manier bezig gehouden. Het leven is goed.

TER INFO – Ik heb een GoFundMe-site opgezet voor het boogschietprogramma (zie onderstaande link).

Het is een Hi-Line-ding.
Het was een aantal weken geleden dat ik me heel ver van Hays waagde, dus ik keek er naar uit om naar Havre te gaan om wat boodschappen te doen en wat materiaal op te halen voor laboratoriumactiviteiten. Het gevoel van anticipatie deed me denken aan toen ik een echt klein kind was dat opgroeide in Harlem – we dachten altijd dat Havre het centrum van de beschaving was, en daarheen gaan was heel belangrijk. “BETER KOPEN BIJ BUTTREY’S” (mede babyboomers snappen het). Zolang ik in de buurt was, besloot ik naar de berg Otis te rijden in Beavercreek Park, ongeveer 20 mijl ten zuiden van Havre (op zaterdag 13 november 2021).

Kort en zoet.
De wandeling naar de top van de berg Otis is slechts twee mijl heen en terug met 700 voet hoogteverschil – verreweg de gemakkelijkste wandeling die tot nu toe op deze blog is vermeld. Het begint bij een trailhead in Mooney Coulee en schakelt terug over de zuidkant van de berg. Een bankje op de top biedt een mooie plek om te zitten en te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Op een heldere dag zie je de Sweet Grass Hills ten noorden van Chester. Het zou een geweldige wandeling zijn voor gezinnen met jonge kinderen, zodat ze dat “top of the world gevoel” kunnen ervaren – hun eetlust opwekken, zonder ze te overweldigen. Als je gaat, raad ik de vroege herfst aan wanneer de espen in Mooney Coulee hun herfstkleuren vertonen.

En jij dacht dat ik gek was.
Ik wilde wat beweging krijgen, dus wandelde ik drie keer naar Otis voordat ik terugging naar het centrum van de beschaving om mijn boodschappen te doen. Ik voelde me redelijk goed over mijn training totdat een vriend (veel jonger) me vertelde dat hij ooit zijn auto bij de basis had geparkeerd, Otis had beklommen, van de top naar de reserveringslijn (op Beavercreek Road) rende en terug naar Otis zes keer voor een totaal van 35 mijl. Hij begon om 21.00 uur en eindigde om 05.00 uur!

Onderstaand: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn uitgelicht, waaronder verschillende in Glacier Park – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, zoom in voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.

.

[ad_2]

Credit
Source link

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0