Winterwandelen op de Ft. Belknap-reservering – Big Sky Walker

Dat was de winter.
Het is een vreemde winter geweest in noord-centraal Montana – niet veel sneeuw, veel wind en een paar gruwelijk koude weken in februari. Ik ben er druk mee bezig geweest om erachter te komen hoe ik online wetenschap kan onderwijzen aan middelbare scholieren tijdens de aanslepende pandemie. Omgaan met het virus is een uitdaging geweest voor leraren, maar het is vooral moeilijk geweest voor onze studenten die zoveel leuke dingen hebben gemist die kinderen normaal gesproken doen. Voor mij is het een verpest jaar van veertig jaar lesgeven, voor hen is het een van hun vier jaar middelbare school.

Opladen van de accu’s.
Het verkennen van het prachtige landschap van het Fort Belknap-reservaat heeft een mooi contrast opgeleverd met de uren lesgeven via een computerscherm. Al vroeg realiseerde ik me hoeveel ‘uitstappen’ me hielp een positieve houding te behouden, dus ik probeerde elke dag te wandelen dat de zon scheen en de wind draaglijk was – als je het hier niet in de wind doet, moet je doe het niet vaak! Ik slaagde erin om twee tot drie keer per week na schooltijd korte wandelingen te maken, en genoot daarna bijna elk weekend van een langere. Als ik terugkijk op mijn lijst met avonturen, is het duidelijk dat de buttes, canyons en richels op het reservaat deze winter erg goed voor me zijn geweest – Hopelijk heb ik wat van die positieve energie aan mijn studenten doorgegeven.

Hier zijn de hoogtepunten van mijn vier meest memorabele wandelingen op het reservaat deze winter, gerangschikt volgens de kwaliteit van de fotoreizen – het beste is eerst.

  1. Mission Canyon over het hoofd – Als er een meer lonende wandeling van 2 mijl is in Montana, vertel het me dan alsjeblieft. De trailhead is slechts 3 mijl van de lerarenhuisvesting, dus het is er een die ik vaak doe. Als je één plek op het reservaat verkent, is Mission Canyon de plek om te zien, en als je één wandeling maakt, is dit de plek die je moet doen. (Fototour)
  2. Three Buttes, boven de mist – Er was mist in de weersvoorspelling, dus ik stond zaterdag 9 januari vroeg op om de rit van 25 mijl naar Three Buttes te maken, waar ik de hoogste (Middle Butte) opliep en wat foto’s nam met mijn drone. Ik bereikte de top op tijd om getuige te zijn van de zonsopgang en geweldige foto’s te maken! (Fototour)
  3. Monument Peak uitkijkpunt – Het was 10 onder nul, maar er was geen wind toen ik door White Cow Canyon wandelde naar een verlaten uitkijkpunt op Super Bowl Sunday, en toen terugkwam langs een heuvelrug (12 mijl heen en terug). Ik gebruikte handwarmers, teenwarmers, skibrillen, droeg laagjes en had elke vierkante centimeter huid bedekt – ik was voorbereid! Het was mijn enige echte sneeuwschoenavontuur in de Little Rockies deze winter, en ik kwam terug in de tijd om de wedstrijd te bekijken. (Fototour)
  4. Mission Ridge – Dit is weer een schilderachtige wandeling die begint bij de Hole in the Wall Trailhead in Mission Canyon voordat je afdaalt en Jeep-paden volgt. Het is een wandeling van 2 mijl naar een locatie met een geweldig uitzicht op de Little Rockies en de prairie in het westen. (Fototour)

[ad_2]

Credit
Source link

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0