Flinsch Peak bij East Glacier – Big Sky Walker

Levensveranderaar.
Ongeveer vijfentwintig jaar geleden pakte ik mijn eerste Glacier Park-piek als onderdeel van een zomerworkshop voor leraren. We leerden over de geschiedenis en geologie van het park terwijl we gedurende een periode van 4 dagen door het park wandelden en klommen. Ik herinner me nog dat ik op Dawson Pass stond, naar Flinsch keek en dacht: “dat ziet er niet uit als iets dat ik kan beklimmen”. Gelukkig dacht de instructeur er anders over – en ik vertrouwde de man, dus gingen we. Ik ben nooit de pijn vergeten van het beklimmen van de steile rotsachtige helling, de haast van het beklimmen van de crux en het gevoel van opwinding toen ik op de top stond. Ik was verslaafd.

Ik heb het nog steeds?
Ik heb sinds die dag veel toppen beklommen, waaronder een aantal die veel indrukwekkender waren dan Flinsch Peak, maar de laatste tijd wil ik Flinsch weer bezoeken. Hoewel ik niet zo sterk ben als vroeger – dat doet leeftijd, heb ik veel meer zelfvertrouwen en heb ik minder last van de pijn die gepaard gaat met het beklimmen van steile hellingen. Ik wilde zien hoe het zou zijn – hoe zou ik reageren? Ik wilde ook de Pitamakan-Dawson Loop doen, zogenaamd een van de beste lange wandelroutes in het park (~ 18 mijl). Dus maakte ik plannen om de lus tegen de klok in te wandelen (Pitamaken Pass naar Dawson Pass), off-trail bij Dawson om Flinsch te beklimmen zoals ik 25 jaar geleden had gedaan. Murray, mijn go-to-vriend voor alles wat “Glacier” was, stemde ermee in om met me mee te doen.

Het is waar.
Murray (gepensioneerd) reed donderdagochtend vanuit Helena naar een camping op de Two Medicine Campground 20 mijl ten westen van Browning. Ik kwam ‘s middags van mijn werk en maakte toen de rit van 270 mijl vanuit Hays. Hij in zijn camper en ik in mijn tent, we genoten van een van de rustigste nachtrust die ik ooit heb meegemaakt – geen luide voertuigen, geen blaffende honden, geen piep uit iemand! We stonden vrijdagochtend vroeg op en gingen om 6.20 uur op pad. Behalve een heel lichte waas door bosbranden ergens, had de dag niet beter kunnen zijn. Het weer was prachtig en de lus voldeed aan zijn facturering. Het pad van Oldman Lake naar Pitamakan en dan verder naar Dawson Pass is een van de meest indrukwekkende stukken die ik heb gelopen – veel ervan op of langs de Continental Divide.

Een kwestie van perspectief.
Het deel van het luspad langs de noordkust van Two Medicine Lake was gesloten vanwege de activiteit van grizzlyberen, dus we moesten om 5.15 uur bij het meer zijn om de laatste boot terug naar de camping te halen. Het kostte ons 3 uur om de Pitamakan Pass te bereiken, daarna nog eens 2 uur om aan te komen bij Dawson Pass (rond 11 uur), zodat we voldoende tijd hadden om een ​​hapje te eten en dan Flinsch te beklimmen. Het was geweldig om daar weer te zijn – voelde als een cirkelvormig ding. Sterker nog, ik denk dat ik het zelfs meer genoot en waardeerde dan 25 jaar geleden – leeftijd doet dat.

Maak je geen zorgen.
Nadat we terug naar Dawson Pass waren gegaan, kwamen we terug op het luspad en wandelden 4,5 mijl naar beneden naar het dok, waar we om 3:20 uur aankwamen, net toen een van de boten stopte. Er waren echter veel meer wandelaars dan er zitplaatsen op de boot waren, dus de piloot sleepte één lading over het meer, kwam toen terug en haalde de rest op om 16.00 uur. Ter info – Als u van plan bent om de boot te gebruiken (leuk en een paar mijl van de luswandeling af), zorg dan dat u uw tickets van tevoren koopt. Onze dag omvatte 18 mijl wandelen / klimmen, 2 mijl varen en 4.600 voet hoogteverschil.

Onderstaand: Deze kaart markeert wandelingen die tot nu toe op bigskywalker.com zijn uitgelicht, waaronder verschillende in Glacier Park – Selecteer volledig scherm om uit te vouwen, zoom in voor meer details of klik op een markering voor een link naar het bericht.

.

[ad_2]

Credit
Source link

winjouwmarktplaatscamper
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0